A projekt címe:
Intelligens megoldásokkal dolgozó töltés vizsgálatot végző rendszer kifejlesztése a Vituki Hungary Kft-nél
A kedvezményezett neve:
Vituki Hungary Kft.
A szerződött támogatás összege:
159 885 000 Ft
A támogatás mértéke:
55%
A szerződött kölcsön összege:
79 942 500 Ft
A kölcsön mértéke:
27,5%
A projekt tartalma:

A főtevékenységében Egyéb természettudományi, műszaki kutatás, fejlesztés (TEÁOR: 7219'08) tevékenységgel foglalkozó, 2011-ben alakult Vituki Hungary Kft. projektjének célja egy komplex K+F beruházás kivitelezése a cég veszprémi telephelyén, melynek keretében egy olyan földről irányítható légi jármű általi töltés monitorozó prototípus készül el, ami folyamatos állapotvizsgálatot tesz lehetővé különböző szenzorok és képrögzítő berendezések használatával, így állandó visszajelzést ad a berendezést vezérlő személyzetnek, ezáltal innovatív megoldást kínál mind mezőgazdasági és polgári felhasználásban a területek felügyeletében.


A projektünk célkitűzésként a különböző természeti katasztrófák megelőzését tartjuk kiemelten fontosnak, mert a végtermékünk használatával ezek az események megelőzhetőek azáltal, hogy előzetes tudást szerzünk az ilyen földmozgásokról. Erre kínál egy lehetséges megoldást ez a termék. A projektben K+F bérköltség, anyagköltség, szolgáltatások és projektmenedzsmenti feladatok mellett kommunikációs tevékenység is rögzítésre került.


A prototípus hatékony használatával, potenciálisan elterjedhet az alkalmazása, mint egy specifikus céllal való felmérést végző rendszer, hiszen kevesebb emberi erőforrással végezhető el egy olyan elemzése a töltésszakaszoknak, mely hagyományos módszerekkel napokig tartó feladat lehet, illetve ennek frekventált kivitelezése egy sokkal rugalmasabb és effektívebb metódusa lehet a munka elvégzésének. Ezenkívül a hibalehetőségek aránya, amelyek emberi mulasztásból származhatnak nagy mértékben lecsökken, ezenkívül az ellenőrzési folyamat lefutása is gyorsabbá, pontosabbá válik.

A projekt befejezési dátuma:
2022.02.03.
A projekt azonosító száma:
GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2019-00788
Közreműködő szervezet:

Pénzügyminisztérium – Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság

1139 Budapest, Váci út 81-83.

gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu

Tel: +36 1 896 66666